Digitale Luxmeter E4-X

Luxmeter E4-X
Digitale luxmeter E4-X

De digitale luxmeter type E4-X is een gekalibreerd precisie instrument voor het meten van de verlichtingssterkte, de illuminatie, met een bereik van 0,01 tot 200.000 lux.

De lichtsensor wordt met een 2 meter lange flexibele kabel met connector aan het meetinstrument bevestigd en is volledig cosinus gecorrigeerd volgens de CIE standaard voor de spectrale gevoeligheid van het menselijk oog. Het lichtgevoelige element is een uiterst stabiele, "long-life" silicium fotodiode met een hoge betrouwbaarheid. Dit vermindert de noodzaak om het instrument te herkalibreren aanzienlijk.

Het instrument heeft een ingebouwde temperatuurcompensatie waardoor deze bij zeer veel omstandigheden inzetbaar is. Een "hold" knop kan gebruikt worden om de gemeten waarde vast te houden totdat de knop weer losgelaten wordt. Het instrument heeft een uitgang van 0 tot 2.000 mV waarbij 1 mV overeenkomt met 1 stapje op het display. Deze kan worden gebruikt in combinatie met b.v. een datalogger, pc, recorder of oscilloscoop.

Omdat er gebruik wordt gemaakt van een standaard connector is het mogelijk om alle Hagner speciale detectoren zoals b.v. UV-A, UV-B, UV-C, IR, Fibre optics enz aan te sluiten. Zie hiervoor de aparte pagina voor de mogelijkheden. De lichtsensor kan ook voorzien worden van SA-1 en SA-2 light intensity adapters voor het meten van b.v. de lichtintensiteit van lampen, beeldschermen enz.

Specificaties

 
Lichtsensor Vλ-gefiltered en cosinus gecorrigeerde silicium photo diode
Meetbereik 0.01-199,900 lux
Nauwkeurigheid Beter dan ±3% (±1 in the laatste cijfer op the display)
Display 3½ digits
Omgevingstemperatuur -5° - +55°C
Uitgang 0 - 2.000 mV in stapjes van 1 mV / display eenheid
Min. belasting 1000 Ohm
Voeding 1 x 9V ppc blok of optionele externe voeding
Gewicht 420 gram ( 910 gram inclusief koffer)
Afmetingen 150 x 85 x 50 mm


Opties voor de E4-X

Opties E4-X

Opties E4-X

 

De E4-X met koffer

E4-X met koffer

E4-X met koffer